MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE – prijava kaligrafskih radova

maj 31, 2013 u rubrici Aktuelno autor admin

Poštovani,
Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE već više godina organizuje izložbe kaligrafije i tipografskih azbuka, kao i grafičkog dizajna. Ove godine pokrećemo novi projekat:

MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE

Pozivamo kaligrafe, članove umetničkih udruženja i slobodne umetnike pisma, da učestvuju na ovoj izložbi, koja će biti najpre predstavljena u junu, a konačno u jesen u Beogradu ove godine.

Kaligrafski radovi treba da se šalju u digitalnom obliku 300 tačaka po inču za izložbeni format 50 h 70 sm  do
15. novembra 2013. godine na

kulturacirilice@gmail.com

MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE će biti postavljena u jednoj velikoj galeriji u Beogradu, a kasnije će kao putujuća izložba da krene u razne zemlje u svetu.

Sa radovima na izložbi će da se postupa sa najvećom pažnjom, ali organizator nije odgovoran za mogući gubitak ili oštećenja u transportu i izlaganju.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE će da organizuje, pripremi i štampa izabrana dela o svom trošku i uz pomoć prijatelja i sponzora. Molimo da autori prilože kratku biografiju i svoju sliku.

Organizator zadržava pravo da koristi prihvaćena i nagrađena dela za objavljivanje, izlaganje i sl. bez plaćanja u bilo kom obliku.

Podrazumeva se da autor, koji je poslao svoje radove za ovu izložbu, prihvata gore pomenuta pravila. Autoru pripadaju sva moralna prava i odgovoran je za ostala prava za svoja dela.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE je nedobitna organizacija i sve aktivnosti su nedobitne, uključujući i ovu izložbu.