PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE – Poziv

maj 23, 2013 u rubrici Aktuelno autor admin

POZIV ZA UČESTVOVANJE na 58. Međunarodnom beogradskom Sajmu knjiga 2013. 23.-30.oktobra 2013.

PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE

 

Pozivamo umetnike pisma, kaligrafe i tipografe, grafičke i industrijske dizajnere poštovaoce kulture i pisma da učestvuju sa svojim radovima u ćirilici na našim izložbama.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE u svom osmogodišnjem radu i javnim nastupima, na Beogradskom Sajmu knjiga, i drugim sajamskim manifestacijama, gostovanjima po Srbiji kao PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i na RADIONICAMA ĆIRILICE, koje se često održavaju uz izložbe i gostovanja, kao i na svojim gostovanjima u inostranstvu (Švedska, Italija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Francuska, Republika Srpska) prikazuje radove najpoznatijih i ostalih talentovanih kaligrafa, tipografa i dizajnera, upućuje u osnove kaligrafije na akreditovanim seminarima radnike u obrazovanju, a u radionicama omladinu i zainteresovane. Učesnici u našim aktivnostima su kaligrafi i tipografi, dizajneri azbuka, grafički i industrijski dizajneri, svi kojima je naše pismo nadahnuće u radu i stvaranju. Do sada smo imali preko 75 nastupa u Srbiji i devet u inostranstvu.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE želi, da se organizuje značajna međunarodna izložba kaligrafije i na pripremama za taj projekat radi već dve godine.

Smatramo da je ovaj projekat značajan za predstavljanje naše kulture i umetnika u Srbiji i u međunarodnim razmerama.

Najznačajniji su nastupi na Sajmu knjiga u Beogradu svake godine u oktobru, sajmu GRAFIMA i ETNOHRANA, a kasnije u ostalim mestima u Srbiji i inostranstvu.

Radove u elektronskom obliku na 300 linija po inču za veličinu 50 h 70 sm slati na kulturacirilice@gmail.com, obaveštenja na istu adresu i mob. +381 63 283628