МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА КАЛИГРАФИЈЕ – пријава калиграфских радова

мај 31, 2013 у рубрици Актуелно аутор admin

Поштовани,
Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ већ више година организује изложбе калиграфије и типографских азбука, као и графичког дизајна. Ове године покрећемо нови пројекат:

МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА КАЛИГРАФИЈЕ

Позивамо калиграфе, чланове уметничких удружења и слободне уметнике писма, да учествују на овој изложби, која ће бити најпре представљена у јуну, а коначно у јесен у Београду ове године.

Калиграфски радови треба да се шаљу у дигиталном облику 300 тачака по инчу за изложбени формат 50 х 70 см  до
15. новембра 2013. године на

kulturacirilice@gmail.com

МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА КАЛИГРАФИЈЕ ће бити постављена у једној великој галерији у Београду, а касније ће као путујућа изложба да крене у разне земље у свету.

Са радовима на изложби ће да се поступа са највећом пажњом, али организатор није одговоран за могући губитак или оштећења у транспорту и излагању.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ ће да организује, припреми и штампа изабрана дела о свом трошку и уз помоћ пријатеља и спонзора. Молимо да аутори приложе кратку биографију и своју слику.

Организатор задржава право да користи прихваћена и награђена дела за објављивање, излагање и сл. без плаћања у било ком облику.

Подразумева се да аутор, који је послао своје радове за ову изложбу, прихвата горе поменута правила. Аутору припадају сва морална права и одговоран је за остала права за своја дела.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ је недобитна организација и све активности су недобитне, укључујући и ову изложбу.