ПУТУЈУЋА ИЗЛОЖБА ЋИРИЛИЦЕ и МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА КАЛИГРАФИЈЕ – Позив

мај 23, 2013 у рубрици Актуелно аутор admin

ПОЗИВ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ на 58. Међународном београдском Сајму књига 2013. 23.-30.октобра 2013.

ПУТУЈУЋА ИЗЛОЖБА ЋИРИЛИЦЕ и МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА КАЛИГРАФИЈЕ

 

Позивамо уметнике писма, калиграфе и типографе, графичке и индустријске дизајнере поштоваоце културе и писма да учествују са својим радовима у ћирилици на нашим изложбама.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ у свом осмогодишњем раду и јавним наступима, на Београдском Сајму књига, и другим сајамским манифестацијама, гостовањима по Србији као ПУТУЈУЋА ИЗЛОЖБА ЋИРИЛИЦЕ и на РАДИОНИЦАМА ЋИРИЛИЦЕ, које се често одржавају уз изложбе и гостовања, као и на својим гостовањима у иностранству (Шведска, Италија, Хрватска, Црна Гора, Македонија, Француска, Република Српска) приказује радове најпознатијих и осталих талентованих калиграфа, типографа и дизајнера, упућује у основе калиграфије на акредитованим семинарима раднике у образовању, а у радионицама омладину и заинтересоване. Учесници у нашим активностима су калиграфи и типографи, дизајнери азбука, графички и индустријски дизајнери, сви којима је наше писмо надахнуће у раду и стварању. До сада смо имали преко 75 наступа у Србији и девет у иностранству.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ жели, да се организује значајна међународна изложба калиграфије и на припремама за тај пројекат ради већ две године.

Сматрамо да је овај пројекат значајан за представљање наше културе и уметника у Србији и у међународним размерама.

Најзначајнији су наступи на Сајму књига у Београду сваке године у октобру, сајму ГРАФИМА и ЕТНОХРАНА, а касније у осталим местима у Србији и иностранству.

Радове у електронском облику на 300 линија по инчу за величину 50 х 70 см слати на kulturacirilice@gmail.com, обавештења на исту адресу и моб. +381 63 283628