POZIV ZA UČESTVOVANJE

jul 23, 2014 u rubrici Aktuelno autor admin

PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE na 59. Međunarodnom sajmu knjiga oktobar 2014. godine:

Pozivamo umetnike pisma, kaligrafe, krasnopisce i tipografe, projektante azbuka, grafičke i industrijske dizajnere, istoričare, poštovaoce kulture i pisma da učestvuju sa svojim radovima na našim izložbama.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE u svom sedmogodišnjem radu i javnim nastupima, na Beogradskom Sajmu knjiga, i drugim sajamskim manifestacijama, gostovanjima po Srbiji kao PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i na RADIONICAMA ĆIRILICE, koje se često održavaju uz izložbe i gostovanja, kao i na svojim gostovanjima u inostranstvu (Švedska, Italija, Hrvatska, Crna Gora, Republika Srpska, Liban, Sirija, Turska, Francuska) prikazuje radove najpoznatijih i ostalih talentovanih kaligrafa i tipografa, upućuje u osnove kaligrafije na akreditovanim seminarima radnike  u obrazovanju, a u radionicama omladinu i zainteresovane. Učesnici u našim aktivnostima su kaligrafi, tipografi, dizajneri azbuka, grafički i industrijski dizajneri, svi kojima je naše pismo nadahnuće u radu i stvaranju. Do sada smo imali preko 80 nastupa u Srbiji i deset u inostranstvu.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE želi, da se organizuje značajna međunarodna izložba kaligrafije i na pripremama za taj projekat radi već dve godine.

Smatramo da je ovaj projekat značajan za predstavljanje naše kulture i umetnika u Srbiji i u međunarodnim razmerama.

Najznačajniji su nastupi na Sajmu knjiga u Beogradu svake godine u oktobru, sajmu GRAFIMA I ETNOHRANA, a kasnije u ostalim mestima u Srbiji i inostranstvu.

Opšta obaveštenja

–       Učesnici: kaligrafi, i tipografi, projektanti azbuka, grafički i industrijski dizajneri, istoričari, poštovaoci kulture i pisma,

–       Kaligrafije, tipografske azbuke i ostali radovi treba da se šalju u digitalnom obliku 300 tačaka po inču za izložbeni format 50 h 70 sm,

–       Radovi treba da se šalju na sledeću adresu:

kulturacirilice@gmail.com,

–       Kratka biografija i slika autora šalje se sa poslatim radom,

–       Prijem radova do 10. oktobra 2014. godine,

–       Izložba će biti najpre na 59. Međunarodnom Beogradskom Sajmu knjiga. Kasnije će biti organizovana kao putujuća izložba u Srbiji i inostranstvu.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE će da pripremi i štampa za izlaganje odabrane radove o svom trošku i uz pomoć sponzora. Sa radovima na izložbi će da se postupa sa najvećom pažnjom, ali organizator nije odgovoran za mogući gubitak ili oštećenja u transportu i izlaganju.

Organizator zadržava pravo da koristi prihvaćena i izložena dela za objavljivanje, izlaganje i sl. bez plaćanja u bilo kom obliku.

Podrazumeva se da autor, koji je poslao svoje radove za ovu izložbu, prihvata gore pomenuta pravila. Autoru pripadaju sva moralna prava i odgovoran je za ostala prava za svoja dela.