ПОЗИВ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ

јул 23, 2014 у рубрици Актуелно аутор admin

ПУТУЈУЋА ИЗЛОЖБА ЋИРИЛИЦЕ и МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА КАЛИГРАФИЈЕ на 59. Међународном сајму књига октобар 2014. године:

Позивамо уметнике писма, калиграфе, краснописце и типографе, пројектанте азбука, графичке и индустријске дизајнере, историчаре, поштоваоце културе и писма да учествују са својим радовима на нашим изложбама.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ у свом седмогодишњем раду и јавним наступима, на Београдском Сајму књига, и другим сајамским манифестацијама, гостовањима по Србији као ПУТУЈУЋА ИЗЛОЖБА ЋИРИЛИЦЕ и на РАДИОНИЦАМА ЋИРИЛИЦЕ, које се често одржавају уз изложбе и гостовања, као и на својим гостовањима у иностранству (Шведска, Италија, Хрватска, Црна Гора, Република Српска, Либан, Сирија, Турска, Француска) приказује радове најпознатијих и осталих талентованих калиграфа и типографа, упућује у основе калиграфије на акредитованим семинарима раднике  у образовању, а у радионицама омладину и заинтересоване. Учесници у нашим активностима су калиграфи, типографи, дизајнери азбука, графички и индустријски дизајнери, сви којима је наше писмо надахнуће у раду и стварању. До сада смо имали преко 80 наступа у Србији и десет у иностранству.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ жели, да се организује значајна међународна изложба калиграфије и на припремама за тај пројекат ради већ две године.

Сматрамо да је овај пројекат значајан за представљање наше културе и уметника у Србији и у међународним размерама.

Најзначајнији су наступи на Сајму књига у Београду сваке године у октобру, сајму ГРАФИМА И ЕТНОХРАНА, а касније у осталим местима у Србији и иностранству.

Општа обавештења

–       Учесници: калиграфи, и типографи, пројектанти азбука, графички и индустријски дизајнери, историчари, поштоваоци културе и писма,

–       Калиграфије, типографске азбуке и остали радови треба да се шаљу у дигиталном облику 300 тачака по инчу за изложбени формат 50 х 70 см,

–       Радови треба да се шаљу на следећу адресу:

kulturacirilice@gmail.com,

–       Кратка биографија и слика аутора шаље се са послатим радом,

–       Пријем радова до 10. октобра 2014. године,

–       Изложба ће бити најпре на 59. Међународном Београдском Сајму књига. Касније ће бити организована као путујућа изложба у Србији и иностранству.

Удружење грађана КУЛТУРА ЋИРИЛИЦЕ ће да припреми и штампа за излагање одабране радове о свом трошку и уз помоћ спонзора. Са радовима на изложби ће да се поступа са највећом пажњом, али организатор није одговоран за могући губитак или оштећења у транспорту и излагању.

Организатор задржава право да користи прихваћена и изложена дела за објављивање, излагање и сл. без плаћања у било ком облику.

Подразумева се да аутор, који је послао своје радове за ову изложбу, прихвата горе поменута правила. Аутору припадају сва морална права и одговоран је за остала права за своја дела.