O Udruženju u emisiji „Srbija na vezi“ – RTS

februar 27, 2020 u rubrici Uncategorized autor admin

Udruženje „Kultura ćirilice“ već više od 15 godina ostvaruje svoj program kulturnih aktivnosti kroz prikazivanje lepote ovog pisma u raznim vidovima i prilikama.
Udruženje predstavlja kaligrafske radove i tipografske azbuke na Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu, brojnim manifestacijama kao i na izložbama u Srbiji i inostranstvu.

U okviru projekta „Međunarodna izložba kaligrafije“ beogradskoj publici predstavili su Iransku kaligrafiju, a to je bila i prilika da istaknuti iranski umetnik Mohsen Ebrahimi održi niz radionica u Biblioteci grada Beograda.
O ovoj izložbi, kulturnoj saradnji Srbije i Irana i aktivnostima Udruženja „Kultura ćirilice“ u emisiji će govoriti predsednik Ivan Stratimirović, Mahdi Širazi direktor Iranskog kulturnog centra u Beogradu i umetnik i profesor na Univerzitetu u Teheranu Mohsen Ebrahimi.

Italijanaka Karla Galvan profesor je nemačkog, ruskog i srpskog jezika. Živi u Vićenci, ali je zaljubljena u Srbiju. Objavilaa je do sada 10 zbirki poezije posvećenoj našoj zemlji gde često boravi. Sa njom je u Vićenci razgovarao Vladan Rakić.

Fudbalski klub „Radnik“ iz Surdulice već 5 godina je stabilan superligaš. U nastavku sezone, klubu se pridružio i talentovani fudbaler iz Indonezije – Vita Sulejman…

Aktivnosti srpske zajednice u SAD prati naš dopisnik iz Čikaga Aleksandar Žigić..

Urednici emisije
Tanja Adamović i Dragana Živojnović
Realizacija
Maja Mandić