О Удружењу у емисији „Србија на вези“ – РТС

фебруар 27, 2020 у рубрици Uncategorized аутор admin

Удружење „Култура ћирилице“ већ више од 15 година остварује свој програм културних активности кроз приказивање лепоте овог писма у разним видовима и приликама.
Удружење представља калиграфске радове и типографске азбуке на Међународном Сајму књига у Београду, бројним манифестацијама као и на изложбама у Србији и иностранству.

У оквиру пројекта „Међународна изложба калиграфије“ београдској публици представили су Иранску калиграфију, а то је била и прилика да истакнути ирански уметник Мохсен Ебрахими одржи низ радионица у Библиотеци града Београда.
О овој изложби, културној сарадњи Србије и Ирана и активностима Удружења „Култура ћирилице“ у емисији ће говорити председник Иван Стратимировић, Махди Ширази директор Иранског културног центра у Београду и уметник и професор на Универзитету у Техерану Мохсен Ебрахими.

Италијанака Карла Галван професор је немачког, руског и српског језика. Живи у Вићенци, али је заљубљена у Србију. Објавилаа је до сада 10 збирки поезије посвећеној нашој земљи где често борави. Са њом је у Вићенци разговарао Владан Ракић.

Фудбалски клуб „Радник“ из Сурдулице већ 5 година је стабилан суперлигаш. У наставку сезоне, клубу се придружио и талентовани фудбалер из Индонезије – Вита Сулејман…

Активности српске заједнице у САД прати наш дописник из Чикага Александар Жигић..

Уредници емисије
Тања Адамовић и Драгана Живојновић
Реализација
Маја Мандић