KULTURA ĆIRILICE u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“

oktobar 3, 2016 u rubrici Uncategorized autor admin

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ učestvuje sa svojim programima u sledećim događajima: U utorak 20. septembra u 12 časova u OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ Dalmatinske zagore 94 B A T A J N I C A otvorena je PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE sa 17 radova naših najpoznatijih kaligrafa i konstruktora azbuka za sve tehnološke primene a sa učenicima škole je održana RADIONICA ĆIRILICE, u kojoj se radi na osnovima krasnopisa rukopisne ćirilice. U Prvoj beogradskoj gimnaziji u Cara Dušana 61 postavljena je i ove godine izložba 10 kaligrafskih i tipografskih radova srpske ćirilice.

  1. I ove godine u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ postavljena je u O.Š. „Kralj Petar Prvi“ izložba ćirilice, koja se sastoji od 12 kaligrafskih i tipografskih radova.
  2. KC Čukarica je domaćin izložbe posvećene ćirilici, a kojoj su radovi prof. Snežane Lukić, Boleta Miloradovića, keramičara Milorada Vukanovića Mišela i Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE sa radovima prof. Aleksandra Dodiga, prof. Zorana Ilića, Darka Novakovića, Željka Komosara, Slobodana Lukovića i Dejana Petrovića. Ova izložba se otvara u utorak 27. septembra 2016. god. U 12 časova.

PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE je projekat na kojem udruženje radi već skoro deset godina i do sada je bio u Srbiji na preko 115 mesta i 15 u inostranstvu.

Pored izložbe kaligrafskih i tipografskih radova i RADIONICE ĆIRILICE u programu mogu da budu i predavanja Dragoljuba Antića o istoriji pisma i PESME VAZDA ĆIRILICOM PEČATANE u izvođenju Dragana Mlađenovića iz ansambla stare muzike RENESANS.